Acest website foloseste cookie-uri
Este necesar să acceptați cookie-urile noastre pentru a folosi corespunzător website-ul. Nu colectăm momentan nici o informație personală.
×

Broderie

Numele şi prenumele: Ştiube Andreea Roxana

Data naşterii: 20.09.1994

Ştiube Andreea Roxana, originară din Dobreşti, este absolventă a Liceul Teoretic Aurel Lazăr din Oradea. A învăţat meşteşugul realizării broderiei şi a ţesăturilor de la mama sa Ştiube Viorica. Tipuri de piese realizate sunt broderie manuală, ţesut în război pânză pentru textile şi port, zgarde, ouă încondeiate, icoane pe sticlă . Sursa de inspiraţie este cea tradiţională. Materiale folosite sunt pânza de bumbac/in, fire de bumbac/Tălmaciu, fire PNA, vopsea, ceară, mărgele. Uneltele de lucru sunt: bizarcă, război de ţesut, gherghef(broderie manuală), prelucrate prin tehnică de lucru a ţesutului, brodatului, încondeiatului(tărcatului), înşiratului şi înnodatului. Motivele ornamentale sunt: cârligul cu linii drepte, cale rătăcită, greblă.

Numele şi prenumele: Ştiube Viorica

Anul naşterii: 1968

Ştiube Viorica din Dobreşti – Bihor, este absolventă a Facultăţii de Textile Pielărie fiind de profesie inginer. A învăţat meşteşugul ţesăturilor şi a realizării portului popular de la părinţi. Tipurile de piese realizate sunt: ştergare, feţe de masă, costume populare, având un model de inspiraţie tradiţional local. Materiale folosite sunt pânză ţesută în gospodărie şi din comerţ lucrată la războiul de ţesut, şi cu ace. Tehnicile de ornamentare sunt manuale şi la războiul de ţesut folosint motive tradiţionale.

Numele şi prenumele: Costaş Elena

Anul naşterii: 14.09.1961

Deţinătoarea Cooperativei Arta Crişana, este de profesie brodeur manual şi mecanic, folosind ca model de inspiraţie portul popular bihorean. Materiale folosite sunt pânză de bumbac, catifea, pânză de in, fire PNA, aţe, piele sintetică, blană, dantele industriale iar ca unelte foloseşte maşină de cusut, maşină de brodat, ac, aţă, croşetă.
Tehnică de lucru este coasere la maşină, brodare mecanică, brodare manuală.

Ca tehnici de ornamentare sunt broderia plină iar motivele ornamentale sunt florale şi geometrice.

×

TOP