Acest website foloseste cookie-uri
Este necesar să acceptați cookie-urile noastre pentru a folosi corespunzător website-ul. Nu colectăm momentan nici o informație personală.
×

Evenimente și noutăți

În perioada 7-8 iunie 2022 vă așteptăm în Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea , începând cu ora 18.00 , să luați parte la Festivalul concurs național "Florica Ungur" Ediția I. Biletele se găsesc la sediul Centrului de Cultură al Județului Bihor, str. Moscovei, nr. 5, de luni pâna vineri între orele 10 - 18 și sâmbătă între orele 10 - 14. Prețul unui bilet este de 30 de lei /zi. Vă așteptăm cu drag.

Centrul de Cultură al Județului Bihor în parteneriat cu Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" organizează, începând de vineri 8 aprilie 2022, o mini expoziție de pictură cu titlul "De la formă la formal... "

Expun cursanții claselor de arte plastice și decorative, iar tematica este un curs vizual plin de farmec și peripeții ale artei conceptuale. Lucrările sunt expuse în holul bibliotecii și invită astfel ochiul la o analiză subtilă între lectură și registrul plastic.

Duminică, 17 aprilie 2022, de orele 18:00, la Filarmonica de Stat din Oradea, Centrul de Cultură al Județului Bihor în parteneriat cu Filarmonica de Stat Oradea și Visit Oradea, alături de mult îndrăgiții solisti Maria Sidea și Marius Ciprian Pop moderatorul întregului eveniment, vă invită să luați parte la ,,Duminica, de Florii” - un concert special de pricesne plin de emoție si rugăciune, dedicat perioadei prepascale în care ne aflăm.

Vineri, 25 martie 2022, de la ora 17:00 la sediul Centrului de Cultură al Județului Bihor (sala nr.16) a avut loc concertul de catedră al clasei de saxofon coordonată de prof. Florin Bonțu, din cadrul Școlii de Arte ,,Francisc Hubic” din Oradea. În programul concertului au putut fi audiate lucrări muzicale din creația compozitorilor H. Klose, A. Lamotte, E. Layon, C. Râpă, C. Rose, J. Muller și I. Zlotea în interpretarea cursanților: Lăzărescu Robert, Bals Claudiu, Pașcalău Samuel, Neag Rareș, Paca Andrei, Oros Marius, Luca Magyari, Mihuța Daniel, Boloș Robert și Jula Darius.

Cursanții de la clasa de vioară coordonată de prof. Liviu Buțiu, din cadrul Școlii de Arte ,,Francisc Hubic” din Oradea, vă invită vineri, 11 februarie 2022, de la orele 17:00, la Concertul de catedră al clasei de vioară, care va avea loc la sediul Centrului de Cultură al Județului Bihor (sala nr.7).


Programul muzical este unul plin de vivacitate şi antrenant, dar şi meditativ în acelaşi timp, cu compoziţii din repertoriul compozitorilor W. A. Mozart, J.S. Bach, J. Haydn, C. Porumbescu, Grigoraș Dinicu, alături de piese din folclorul românesc.

Duminică, 19 decembrie, în comuna Roșia, a avut loc Festivalul de tradiții și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, prin Compartimentul de Cercetare Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Primăria Roșia.

Ediția de anul acesta a evenimentului s-a desfășurat total diferit față de anii anteriori, nefiind doar un simplu spectacol, scena și întreaga regie artistică mutându-se afară, în aer liber.

Centrul de Cultură al Județului Bihor prin Compartimentul de Cercetare Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Husasău de Criș au organizat duminică, 26 decembrie 2021, de la orele 11:00, la Parohia Ortodoxă din Husasău de Criș ediția a IX-a a Concertului tradițional de colinde ,,HRISTOS SE NAȘTE”.

Centrul de Cultură al Județului Bihor, Primăria Comunei Lunca și Parohia Ortodoxă Șuștiu filia Briheni, au organizat, duminică, 19 septembrie 2021, de la orele 14:00, la Căminul Cultural din Briheni „Festivalul plăcintelor” ediția a IV-a 2021, la eveniment au fost prezenți pentru partea artistică : Surorile Tomele, Anca Banda, Daniela Rada, Elena Șerb, Lia Bereș, Maria Alexandra Secan, Tania Bodea, Ema Pupea, Alexandra Brădău, Giulia Clop și ansamblurile folclorice:,, Muguri și mlădițe de tezaur” din Beiuș,,, Zestrea Buduresei” din Budureasa, ,,Codrenii Bihorului” din Roșia. În cadrul festivalului au fost pregătite plăcinte după rețetele tradiționale din satele de pe lângă comuna Lunca: Colești, Șuștiu, Ursești și Briheni,etc.

Târgul de bunătăți, meșteșuguri și voie bună „Straiţa Plină” 2021 de la Roşia, un eveniment organizat de Asociația Orizont Verde și Primăria comunei Roșia cu sprijinul financiar al Consiliul Județean Bihor prin intermediul Agenției de Management al Destinației Bihor și al Centrului de Cultură al Județului Bihor.

În fiecare an, în octombrie, Oradea este capitala artei naive contemporane româneşti. Vă invităm aşadar cu drag la vernisajul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Naţional de Artă Naivă, care va avea loc joi 14 octombrie, ora 17:30, la Muzeul Ţării Crişurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), fiind precedat de un scurt spectacol de teatru nescris.

×

TOP