Acest website foloseste cookie-uri
Este necesar să acceptați cookie-urile noastre pentru a folosi corespunzător website-ul. Nu colectăm momentan nici o informație personală.
×

Evenimente și noutăți

Consililului Județean Bihor prin Centrul de Cultură al Județului Bihor, organizează în data de 29 mai 2024, de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, cea de a 3-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Populară "Florica Ungur “.

Timp de 3 săptămâni, tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani au avut ocazia să se înscrie la Festivalul-Concurs ”Florica Ungur”, zilele trecute, în urma preselecției juriului a cărui președinte este domnul prof. univ. dr. Ioan Bocșa de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, au rămas în competiție 15 tineri din județe precum: Iași, Suceava, Arad, Prahova, Cluj, Maramureș, Sălaj, Gorj, Mureș și Bihor.

Rezultatele preselectiei pentru Festivalul - Concurs Național "Florica Ungur" ediția a 3-a 2024

Descărcați documentul

Centrul de Cultură al Judeţului Bihor prin Şcoala de Arte „Francisc Hubic”, vă invită să participaţi la Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Uşoară „Art Oradea Festival” – ediţia a VI-a, în data de 24 Mai 2024, la Filarmonica de Stat din Oradea, începând cu ora 17:00.

„Art Oradea Festival” îşi propune să promoveze arta interpretativă de înaltă ținută artistică, evidențiind progresele realizate de către cursanți pe parcursul anilor de studiu, afirmarea și lansarea tinerelor voci, precum și stimularea valorilor interpretative, prin producții scenice menite să le desăvârşească actul artistic.

Penultimul concert de Pricesne din seria ”Lumină din Lumină” - ediția a 2-a, s-a desfășurat în 27 Aprilie la Catedrala Greco-Catolică ”Sfântul Nicolae” din Oradea, avându-i ca invitați pe Elena Buda, Antonela Ferche-Buțiu, Năstăcuța Iuga, Alexandru Pugna și Corul ”Anima Nostra” al Liceului Don Orione, dirijat de prof. Nicoleta Arendaș.

Detalii și regulament pe website, pagina de Facebook sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Centrul de Cultură al Județului Bihor, instituție de cultură în subordinea Consililului Județean, organizează în data de 29 mai 2024 cea de a 3-a ediției a Festivalului-Concurs Național de Muzică Populară "Florica Ungur “, la care sunt invitați să participe tineri interpreți din întreaga țară!

Pe aceeași scena vor urca nume reprezentative ale muzicii populare românești acompaniați de orchestra "Rapsodia Bihoreană" dirijată de prof. Liviu Buțiu, iar prezentarea spectacolului va fi asigurată de către Iuliana Tudor, binecunoscuta realizatoare a emisiunilor de folclor de la TVR.

Descarcati Regulamentul Festivalului – Concurs național ”Florica Ungur” (ediția a-III-a) 28-30 Mai 2024.

Descărcați documentul

Descarcati Regulamentul Concursului Naţional de Muzică Uşoară ”Art Oradea Festival” (ediția a VI-a) 24 Mai 2024.

Descărcați documentul

Într-o atmosferă încărcată de reverență și emoție, Centrul de Cultură al Județului Bihor a deschis, cu succes, seria de evenimente "Lumină din Lumină", ediția a doua. Concertul a avut loc la Arena "Antonio Alexe" din Oradea, în 4 aprilie și a fost o experiență muzicală și spirituală profundă pentru cei peste 1.600 de participanți prezenți.

În jurul unei scene ce simboliza crucea de la Golgota, scăldat în lumina lumânărilor, publicul a avut privilegiul de a fi martor la interpretări sublime ale pricesnelor și muzicii bizantine, oferite de renumitul grup Tronos al Catedralei Patriarhale din București și de artiștii Maria Coman, Alexandra Chira, Elena Buda și Antonela Ferche-Buțiu, căreia i s-a alăturat un cvartet de coarde format din prof. coordonator Liviu Buțiu - vioară, Casian Demian - vioară, Petre Șinca - violă și Mihaela Popa - violoncel. Momentele au fost acompaniate de toaca mânuită de Darius Ureche.

”Lumină din Lumină” - ediția a 2-a, aduce o serie de zeci de concerte cu Pricesne în Oradea și în întreg județul. Primul concert se va desfășura în 4 Aprilie, de la ora 19:00 la Arena ”Antonio Alexe” din Oradea și va fi susținut de grupul Tronos al Catedralei Patriarhale din București, unul dintre cele mai cunoscute grupuri de muzică bizantină din România, și de artiștii Maria Coman, Antonela Ferche – Buțiu, Alexandra Chira și Elena Buda.

„Aceste serii de concerte pun în valoare priceasna. Dincolo de semnificația ei etimologică, de cântare psaltică interpretată la slujba de Liturghie, Pricesnele sunt o creație religioasă populară românească. În concertele pe care le vom organiza, ne dorim să transpunem în sala de spectacol acea atmosferă de templu.” a subliniat managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor, Liviu Buțiu.

Concertul "Drag de Mărțișor” din 7 Martie 2024, a adunat peste 700 de iubitori de folclor, făcând neîncăpătoare sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Pe scenă au urcat artiști îndrăgiți și tineri talentați, printre aceștia numărându-se și Mioara Velicu, surpriza serii. Regalul folcloric a inclus și o premieră, o suită de piese concertante extraordinare interpretate de orchestra "Rapsodia Bihoreană”, care a și acompaniat întreg evenimentul, sub bagheta profesorului și managerului Liviu Buțiu. Momentul dedicat vioriilor cu goarnă, dansurile populare și prestațiile vocale au captivat publicul până la finalul evenimentului.

×

TOP